Over Marijke

De drijfveer achter FlexHealth is Marijke Engelbrecht. Marijke is een wetenschappelijk getrainde psycho-, neuro-, immunoloog met ruim dertig jaar ervaring in integrale geneeskunde. Deze brede kennis combineert ze met haar coaching competenties, waardoor ze snel doorziet wat de lichamelijke en/of psychische oorzaken zijn van persoonlijke belemmering, zowel op individueel niveau als in groepsverband, en komt ze met een gepersonaliseerd plan van aanpak om echte resultaten te behalen.

Biografie

Marijke rond in 1986 haar opleiding af aan de Academie voor Fysiotherapie. Hier is het echter niet bij gebleven, Marijke volgt altijd vervolgopleidingen en cursussen, in het teken van de gezondheid en de mens, om zo altijd de meest up-to-date zorg te kunnen bieden. Al snel, in 1988, begint Marijke haar eigen praktijk, gespecialiseerd fysiotherapie, acupunctuur en kinder-sensomotoriek.

Marijke Engelbrecht

Over de jaren heen breidt ze haar praktijk uit tot Centrum Engelbrecht waar onder andere integrale manuele therapie, BICOM bioresonantie, orthomoleculaire geneeskunde en voedingsadviezen, kPNI en Intermittent Living®© concept centraal staan.

Per 2019 voegt ze hier een nieuwe onderneming aan toe, namelijk FlexHealth, een corporate health consultancy, waarmee ze doormiddel van klinische Psycho- Neuro- Immunologie bedrijven ondersteunt die belang hechten aan de gezondheid van hun werknemers om zo effectievere bedrijfsvoering teweeg te brengen.

Niet verassend had Marijke haar missie al jong duidelijk: gezondheid doorgeven, door mensen hun eigen preventieve of herstellende tools hiervoor aan te reiken. Om dit te kunnen volbrengen moest de oorzaak van ziektes bekend zijn. Gelukkig liep de wetenschap parallel aan haar zoektocht naar deze tools. En na het afronden van  wetenschappelijke opleidingen binnen kPNI, heeft zij nu zo’n uitgebreid kennis dat ze een daadwerkelijke holistische aanpak kan bieden om haar missie te bereiken. 

Zodoende zet Marijke zich in voor lichamelijke en geestelijke gezondheid toegankelijke voor iedereen. Zij behandelt o.a. de volgende condities: spijsverteringsklachten, IBS en PDS, allergieën / intoleranties, huidproblemen, hormoon disbalans (zoals PMS, PCOS, fertiliteit), schildklier en bijnierklachten, pijn-, gewicht-, gedrag- en stressmanagement, depressie, stemmingswisselingen, auto-immuun ziektes en zij biedt ondersteuning bij kanker.

Diploma’s