Voeding en gezondheid

Voeding is van grote invloed op onze gezondheid. Een ongezond dieet is de oorzaak van veel ziektes. Omgekeerd geldt gelukkig hetzelfde: we kunnen voeding inzetten om ziektes te voorkomen en om van ziekte te herstellen. Ook helpt voeding bij prestatieverbetering in sport, opleiding en werk. Als je goed eet, ervaar je minder stress, slaap je beter en word je mentaal sterker. 

Vandaag de dag krijgen we voornamelijk voedsel binnen dat in een bepaalde mate is bewerkt. Vaak zodanig bewerkt, dat ons lichaam het niet meer herkent als voeding en erop reageert met een ontsteking. Met andere woorden, ons lichaam ziet ons voedsel als een bedreiging voor onze gezondheid en zet ons immuunsysteem aan. Dit heeft tot gevolg dat we vatbaarder worden voor chronische ziekten.

En dat terwijl goede voeding juist ontstekingsremmend kan werken. Maar wat is nou een goed voedingspatroon? Wat moet je eten om gezond te blijven? Dat is heel persoonsgebonden. Wat voor werk doe je bijvoorbeeld? Hoeveel beweeg je? Ben je net ziek geweest? Ben je zwanger of wil je dat heel graag worden? Zomaar een paar condities die van invloed zijn op de voeding die jij nodig hebt.  Wij zoeken graag voor je uit met welke voeding jij een gezond en gelukkig leven bereikt.

Wil je meer weten over onze aanpak of direct een consult aanvragen?

Neem dan contact met ons op. Wij nemen daarna telefonisch contact met je op.

  • Op dit nummer bellen we je terug