Intermittent Living Special

Een Intermittent Living week speciaal voor Moslima’s. Waarom?

We zien ook onder de Moslims een enorme toename aan chronische ziektes en kanker. Deze toename begint al op steeds jongere leeftijd. Chronische ziektes, obesitas, onvruchtbaarheid, problemen tijdens de zwangerschap en zelfs kanker gaan hand in hand met leefstijl. Hier speelt dan ook voeding een prominente rol.

Op internet zijn veel adviezen te vinden met betrekking tot verbetering van Westerse voeding gewoontes. Helaas, nog niet echt multicultureel. Dit heeft mij gestimuleerd om voor moslima’s adviezen uit te gaan werken, een speciale Intermittent Living week te gaan organiseren en een adviezen- en kookboek te gaan uitbrengen.

Voeding en eten is binnen de moslimcultuur een bindende factor, sociaal en emotioneel. Het vormt de brug naar het thuisland. Het gebruik van kruiden is emotie en verbindt je met je oorsprong. 

Wil jij leren hoe je met behulp van wat aanpassingen je gezondheid en die van je familie kunt verbeteren met behoud van de traditionele smaken van recepten, kom dan naar de Intermittent Living week van vrijdag 20 tot donderdag 26 september.

Intermittent Living dagen zijn gebaseerd op de kPNI wetenschap = complete geneeskunde. Het concept is ontwikkeld door Dr. Leo Pruimboom.

Wat ga je doen en leren?

  • Samen koken. Leren recepten zo om te bouwen dat voeding medicijn wordt met behoud van de smaaksensatie. Hiervoor mag je voor de start van de week een favoriete recept inleveren. Van jou of van je familie. Meerdere recepten zijn ook welkom. Je leert ook welke kruiden je kunt gebruiken bij specifieke klachten.
  • Invloed van bewegen en welke soort beweging. Stukje theorie en praktijk. Hoe implementeer je dat binnen jouw dagritme en hoe kun je daar je familieleden mee helpen.
  • Thermoregulatie met behulp van warmte en koude, plus het belang ervan.
  • Ademhalingstechnieken.
  • Stress management. Dit kan bidden, mindfulness, yoga, meditatie, leren omgaan met emotie, etc. … inhouden, wat bij jou past. 

Door de samenstelling van de groep, ondervind je steun tijdens en na de week. Samen doen, samen ervaren, samen beleven is ook zo belangrijk bij herstel en preventie. Hier is de moslim cultuur sterk in, heel mooi. En zo kan jij met wat je allemaal in die ene week leert een belangrijke speler worden voor de gezondheid van zo veel familieleden, vrienden, kennissen en de community. Gezondheid doorgeven, hoe mooi is dat!

Mag ik je daarvoor inspireren?

Voor meer informatie, kijk verder onder het kopje Gezondheidsprogramma’s. Mocht je vragen hebben of een prijsopgaven willen ontvangen, vul dan het contact formulier in of bel me gerust.

Meer weten over onze aanpak?

Neem dan contact met ons op of laat een terugbel verzoek achter.

  • Op dit nummer bellen we je terug