Nieuwsbrief september 2022

Ontwikkelingen

Lieve mensen, 

Ook zo genoten van deze mooie lange zomer?

Het vierde en alweer het laatste kwartaal van het jaar staat voor de deur, maar laat ik eerst even terugblikken op de afgelopen maanden. Een zomer waar ik weer velen heb mogen helpen, mooie reviews heb mogen ontvangen en het geluk heb gehad mee te mogen doen met het hernieuwd onderzoek ‘The study of the origine’ van en met Dr. Leo Pruimboom. Na uitgebreide bloedtesten, 6 dagen met je bivak op je rug door het Baskeland, zonder mobiel en horloge, in connectie met de natuur, met onszelf en de groep. helemaal terug in ons bioritme. Terug in Bilbao, weer eerst bloedtesten. Het is keer op keer indrukwekkend te merken hoe leefstijl Intermittent Living in een paar dagen tijd de gezondheid van mensen weet te herstellen. En wat mijn gezondheid betreft: op top niveau weet te houden, zowel fysiek en mentaal. Je energie krijgt er een enorme boost van, wat ik na 2 maanden nog steeds dagelijks in mij voel. Geïnspireerd en gemotiveerd ga ik met mijn missie verder: zoveel mogelijk mensen te helpen de voor hun optimaal haalbare conditie te bereiken om zo optimaal te kunnen leven en geluk te ervaren. Geluk is niet in materie uit te drukken, wel met gezondheid.
De maand september heeft in het teken gestaan van Intermittent Living dagen in Zwitserland met individuele begeleiding. Mensen op een snelle manier te laten ervaren hoe hun gezondheid te verbeteren of te optimaliseren(de baten) en hoe leefstijl verandering zonder al te veel moeite(energie) te volbrengen is. 
Natuurlijk heb ik ook mijn eigen brein nieuwe input gegeven door de nieuwste wetenschappelijke inzichten te volgen. Zoals de scholing Kanker en Auto-immuunziektes zijn stofwisseling ziektes, welke interventies vanuit leefstijl en trauma verwerking een positieve rol spelen binnen behandelingstrajecten. En daarvoor examen gedaan en geslaagd. Verdere bijscholing: Solution-Focused Brief Therapy. (zie blog hierover) 
Twee jaar Covid heeft ook waardevolle onderzoeken opgeleverd samengevat in de nascholing die ik gevolgd heb: Lyme, Covid en Long-Covid.
Ik heb meegewerkt aan een artikel naar Lactoferrine bij long covid samen met Longarts G-J. Braunstahl in het vaktijdschrift OrthoFyto, https://orthofyto.com/lactoferrine-de-stille-hoop-bij-long-covid.
Groot nieuws: kPNI heeft in mei een leerstoel gekregen aan de Universiteit van Granada, Spanje. Een mijlpaal voor de kPNI wetenschap, de moderne geneeskunde en gezondheidswetenschappen.

Wat zit er komend kwartaal in de pijplijn?
Daar ik zoveel mogelijk mensen wil helpen zonder dat reisafstand een dilemma is, ben ik gestart met een online health clinic, naast mijn praktijk locaties in Schoorl, Amsterdam en Den Haag. https://flexhealth.eu/online-consulting/
Mijn geloof in de kracht van samenwerken ben ik aan het uitwerken met een Leefstijl centrum, Vital10 en Curefinder. Meer hierover op korte termijn.
Begin december volg ik het kPNI Congres Pijn en vermoeidheid.

Het zelf beschikken van kennis en vaardigheden zijn nodig om de juiste keuzes voor je gezondheid te kunnen maken en controle over je gezondheid te houden, hiervoor schrijf ik wekelijks een blog. Zie https://flexhealth.eu/blog/ Zo houd ik Nieuwsbrieven heel beperkt.
Voor kook inspiratie: https://flexhealth.eu/blog/2022/05/21/intermittent-cooking-voeding-als-medicijn/ Deze vul ik regelmatig aan met een nieuw recept.

Loop je met vragen rond betreft je fysieke en/of mentale conditie, neem dan gerust contact met me op, dan kijken we of we er samen aan kunnen werken.

Gezonde groet, Marijke

Meer weten over onze aanpak?

Neem dan contact met ons op of laat een terugbel verzoek achter.

  • Op dit nummer bellen we je terug