joouw gezondheid

Leefstijl: de kracht van jouw keuzes

Jouw keuzes bepalen de kwaliteit van je gezondheid en prestaties tijdens je levensjaren.

Wij hebben nu het vermogen om chronische ziekten om te keren en auto-immuunprocessen met ongeveer 80% te vertragen/te genezen. Als wij het belang begrijpen van de juiste voeding en dus niet bezig zijn met de triggers te stimuleren en zo o.a. een lekkende darm te veroorzaken, dan kan jij jezelf beschermen tegen allerlei ziektes.

Als je eenmaal de diagnose van een auto-immuunziekte hebt gekregen, is de kans om een ​​andere te krijgen 10 keer zo groot. Wij moeten dus een stap terug doen en nadenken over wat wij in ons lichaam stoppen: is het een vriend of een vijand? Wanneer wij te maken hebben met gezondheid en welzijn, zien wij dat het niet slechts één ding is, het is meerdere systemen omvattend en elk systeem moet met elkaar kunnen communiceren. Elk systeem en elk orgaan moet van binnenuit worden hersteld, m.b.v. het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Hiervoor moeten wij het proces  ondersteunen met de juiste nutriënten: de juiste voeding, beweging, slaapkwaliteit, ademhaling, stressmanagement, verbinding, blootstelling aan warmte, koude en natuur.

Wacht niet tot de symptomen optreden. Iedereen zou zijn lichaam moeten ontgiften, goed moeten voeden en versterken. Iedereen zou een positieve mindset moeten hebben, omdat als we te maken hebben met gezondheid, is het niet slechts één ding. Het is afhankelijk van vele factoren. 

Het symptoom is nooit het echte probleem. Je symptomen verschijnen niet van de ene op de andere dag, er is in het begin iets beschadigd op cellulair niveau, dus zorg voor de juiste maatregelen, zodat jij jouw lichaam kunt beschermen tegen alle factoren die het beïnvloeden. Neem de touwtjes in handen, want de enige manier waarop we echt invloed kunnen uitoefenen op de gezondheidszorg, is door onze eigen mentaliteit te veranderen. Traditionele geneeskunde is een reactieve geneeskunde, je hebt een symptoom en hier is een pil en het symptoom zal verdwijnen. Maar wat gebeurt er met de oorzaak? En als je lichaam zich aan het medicijn aanpast, wat dan? Proactieve geneeskunde betekent: laten we er proactief in zijn, jouw lichaam de juiste nutriënten geven zodat jij geen of minder medicatie nodig hebt. Het lichaam kan zichzelf genezen! Het hebben van de juiste balans tussen jouw systemen is mogelijk, zeker nu dat we de kennis hebben, vanuit de epigenetica en de nutrogenetica, die jou in staat stelt je de volledige controle over je eigen genexpressie te geven.

Tegenwoordig weten we dat gezondheid van de darm van groot belang is om allerlei ziektes te voorkomen. En niet alleen gezondheid van de darm, maar ook van het tandvlees en het hele spijsverteringskanaal. Het zou verkeerd zijn om de therapie op één klein onderdeel te concentreren.

Wanneer jij gezondheidsproblemen hebt of deze wilt voorkomen, kies dan voor een therapeut in functionele geneeskunde met een multidisciplinaire aanpak . In Nederland is dat een gediplomeerde  kPNI-therapeut die ook tot Intermittent Living Coach is opgeleid. Deze heeft de vaardigheden om je te helpen met de oorzaak van je klachten en waar je behoefte aan hebt: op psychologisch, neurologisch, immunologisch en/of endocrinologisch gebied, voeding, lichaamsbeweging en bij het implementeren van een gezonde levensstijl in jouw dagelijkse leven. Door holistische benadering krijg / houd jij de macht over jouw gezondheid. 

Word fit, wees fit, blijf fit.

FlexHealth kan je daarbij helpen. Ook online. 

Meer weten over onze aanpak?

Neem dan contact met ons op of laat een terugbel verzoek achter.

  • Op dit nummer bellen we je terug