Preventie, wanneer gaan we het daar nu over hebben?

Gisteren weer een persbericht om te proberen het aantal besmettingen onder controle te houden. Helaas alleen maar beperkende maatregelen en totaal geen aandacht aan preventief te nemen voorzorg door de burgers zelf. 
Hier word ik verdrietig van, te meer omdat er zoveel werk  is verricht afgelopen maanden door grote onderzoekers, dat er nu wel veel meer bekend is over het virus dan aan het begin van de eerste golf. Waarom wordt de verkregen kennis niet ingezet en de burgers gestimuleerd maatregelen te nemen om zich zelf te beschermen? Een virus krijgen we niet de kop ingedrukt! We zullen zelf in actie moeten komen om te zorgen dat we bij eventuele besmetting de ziekte verschijnselen zo mild mogelijk blijven. 
Het is nu belangrijker dan ooit om bij zichzelf de eigen weerstand na te gaan. Welke antwoord heb jij op de volgende vragen:
– hoe is het met je leefstijl: voeding, beweging en slaapritme?
– hoe is het met je gewicht?
– hoe is het met je uithoudingsvermogen?
– hoe is het met je vitamine D, vitamine K, selenium, zink en vitamine C status?
– functioneren je darmen naar behoren?
– verkeer je wel in een insuline gevoeligheid status of heb je met energie dips te maken gedurende de dag?
– last van vermoeidheid, concentratie, geheugen? 
– staat je immuunsysteem continu aan door een chronische ziekte, allergie of stress waardoor het zijn alertheid verloren heeft?
Mochten de antwoorden op deze vragen je tegenvallen, dan help ik je graag om je weer fit te laten voelen, fit te zijn en fit te blijven, want dat is het beste wapen bij deze pandemie. En weet je wat hieraan mooi is? Dit heb je zelf in de hand. Dus aarzel niet en vraag een consult aan in de praktijk of online.

https://flexhealth.eu/contact/

Hartelijke groet, Marijke