“het menselijk immuunsysteem is als een levensverzekering”

Hierbij een wat langere blog, maar het heeft een belangrijke boodschap:

“Het menselijk immuunsysteem is als een levensverzekering, als die uitbetaalt is het te laat.”

Waarom is leefstijl Intermittent Living het antwoord tegen de heersende Covid-19? 

Zowel bij infectie als bij herstel is een alert immuunsysteem in staat acuut en op de juiste wijze te reageren om de indringer te doden en de schade te herstellen. 

Wanneer het lichaam chronisch ontstoken is, zoals bij een chronische aandoening, bij open barrières (huid, mond, luchtwegen, darmwand), bij overgewicht en/of stress zijner meer ACE2 genen. (herstelgenen) geactiveerd. Covid-19 maakt gebruik van deze genen om cellen binnen te dringen en zo de gastheer /vrouw ziek te maken. 

Preventief wil je dus niet in een lichamelijke conditie zijn, waarbij het immuunsysteem in een laaggradige ontsteking (LGI)stand aan staat en continu met herstel bezig moet zijn. Hoe meer actieve ACE2 genen hoe groter het infectiegevaar.

Verder blijkt Vitamine D status van belang.

Nadat het virus de kans heeft gekregen om via 1 van de wegen, de geurzenuw, binnen te dringen, alwaar hij geur verlies veroorzaakt en door de hersenen te infecteren hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, verminderde alertheid, slaapproblemen, depressie veroorzaakt. Bij infiltratie in de ademhalingscentra van de hersenstam: druk op de borst, benauwdheid. (ARDS)

Covid-19 gebruikt de mitochondriën als voeding. Mitochondriën zitten in onze cellen en zijn onze energieleveranciers en zuurstoftransporters. Deze bevinden zich in hogere concentraties in het brein, hart en spieren. Vandaar spierpijnen en vermoeidheid. Dit virus raakt ons dus letterlijk in onze energiebronnen. Energie die we nodig hebben voor het Immuunsysteem om acuut te kunnen vechten en te kunnen herstellen. 

Ziekte is een verstoorde energieverdeling, dus wanneer je dat al had en Covid-19 komt er bovenop, dan wordt herstellen een zwaardere taak met risico op rest verschijnselen. Het herstellen van dit laatste, zal in fases moeten plaats vinden:

  1. Neuro-inflammatie (ontsteking brein) remmen en brein herstellen.
  2. Immuunsysteem tot rust brengen en mitochondriale capaciteit herstellen.
  3. Weefsel herstel: spier- en longweefsel. 

Hoe pak je dat aan? Laat je begeleiden door een herkend PNI therapeut en Intermittent Living coach met Masterclass “Behandeling van restklachten na Corona”. Maak een afspraak voor een consult. 

Heb je geen Covid infectie gehad, maar je zit wel in de risico groep, pak nu je chronische ziekte aan mbv PNI en Intermittent Living adviezen aan. 

Voor de gezond ogende personen, luidt mijn advies: zorg voor goed werkende lichaamsbarrières, laat je Omega 3, Vitamine D en Zink status controleren. Verhoog je VO2 max, spiermassa en je flexibiliteit. Dit bereik je met Intermittent Living.

Centraal binnen het Intermittent Living Concept staat de rol van een uniek werkingsmechanisme met directe invloed op 270 genen en de meeste vitale processen in het lichaam van zo goed als alle organismen.

Het probleem is dat het moderne leven vol zit met chronische stressfactoren die voor Homo Sapiens nieuw zijn. Zo nieuw dat we er vanuit de evolutie er geen antwoord op hebben. Met behulp van oude bekende acute stressoren, leren we ons te beschermen tegen de ziekmakende effecten van het moderne leven.

Kies voor een workshop vorm van 2x 6 uur of een 6-daagse intern. Realiseer je dat door het zelf binnen 6 dagen te beleven je het je volledig eigen maakt en je strategieën leert om het gemakkelijk zelf voort te zetten in je dagelijks leven. En trouw te zijn aan je gezondheid. Er worden ook bloedmonsters genomen om de effecten bij jezelf te zien.

Voor meer informatie:  

Waarom zet ik deze dagen op?

Door het zien van zulke mooie resultaten bij anderen en door zelf dagelijks te mogen ervaren wat het oplevert: een optimaal fit lichaam. Lichamelijke en mentale flexibiliteit levert je mogelijkheden tot het maken van de juiste beslissingen, het geeft je vrijheid en geluk. Dit gun ik iedereen. De wetenschap is zo ver, het is tijd voor leefstijlgeneeskunde: fit worden, fit zijn, fit blijven. Waar kies jij voor? Wat kies je voor je medewerker of voor een team?

Met gezonde groet, Marijke

Meer weten over onze aanpak?

Neem dan contact met ons op of laat een terugbel verzoek achter.

  • Op dit nummer bellen we je terug