Fit worden, fit zijn, fit blijven

“Intermittent Living: the use of ancient challenges as a vaccine against the deleterious effects of modern life”

Door regelmatig gebruik te maken van het Intermittent living protocol boots je onze oorspronkelijke leefstijl na om je zo te beschermen tegen veroudering en ziektes.

Belangrijke oorzaak van sterfte in ontwikkelde landen is te wijten aan chronische ziekte, tgv moderne risico factoren zoals hoge calorische inname, ondervoeding, sedentaire leefstijl, sociale stress, milieutoxines, politieke factoren, enz. 

Studies hebben de effecten van Intermittent Living: intermittent vasten, kou, warmte, beweging, hypercapnie en hypoxie samen met fytochemicalien in meerdere voedingsmiddelen aangetoond op de algehele gezondheid. De conclusie die hieruit getrokken kan worden: het gebruik van intermitterende uitdagingen verenigd in een 5 à 6 dagen durende hormetische interventie, kan de schadelijke effecten van chronische laaggradige ontsteking en vervroegde veroudering tegen gaan.

BRONNEN EN WETENSCHAPPELIJKE REFERENTIES

1. https://www.rug.nl/research/portal/publications/the-multiple-faces-of-the-human-immune-system(2be316f9-0ffc-4baa-ae02-d55c123f52c4).html

2.https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0306987718305723. 

Om jezelf de kans te geven om dit te leren implementeren in je dagelijks leven, schrijf je in voor een van de Intermittent living 6 daagse. Voor meer informatie hierover: https://flexhealth.eu/hoe-hou-je-gezond-leven-vol/

Meer informatie omtrent Intermittent Living en programma’s: