Waarom preventie?

Onlangs zag ik verzuimcijfers van het CBR en TNO voorbij komen en die logen er niet om.  

Hoe komt het dat er zo’n hoog percentage met vermoeidheidsklachten aan het werk is en wat betekent dat voor hun effectiviteit? 

Kampt u hierdoor met ziekteverzuim, kosten, inefficiënte teams, personeelsverloop, achterblijvende productiviteit en inkomsten?

Hoe erg is dat voor een werkgever?

Ieder bedrijf wil een gezonde bedrijfsvoering met energieke team(s), die zich aan het bedrijf verbonden voelen en die positief en productief aan het werk zijn. Een bedrijf wil concurrerend kunnen zijn. En dat kan!

Hoe help ik u daarbij?

Meeste werknemers kennen een dagelijkse dip, een moment van inefficiëntie.  Dit is onnodig, wanneer de juiste voeding gebruikt wordt, beweging ingezet wordt en men regelmatig onstresst. Dit weten het meer en deel van de mensen ook wel, maar hoe pas je dat toe in je dagelijks leven en op de werkvloer? En waar ligt de oorzaak van die dip?

Door mijn opleidingen en ervaring kijk ik breed en leg ik verbanden. Zo pak ik de oorzaak aan. 

We bestaan uit een psyche, een immuun- en neurologisch systeem. Drie componenten die sterk met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. De aanpak moet dan ook breed zijn en geïntegreerd worden binnen een leefstijl. Het Intermittend Living concept is makkelijk, snel en effectief. Evidence: database Hormese 150.000 onderzoeken.

Voorbeeld vermoeidheid:

  • Door voeding: slechte voeding, te vaak/te veel eten, te veel suikers, slechte opname, onvoldoende voedingsstoffen, ook bij gezonde voeding: iemand die veel denkwerk moet doen, heeft meer magnesium en B vitamines nodig dan iemand die lichamelijk of gevarieerder werk heeft.
  • Door immuunsysteem: wanneer iemand een latent aanwezige ontsteking ergens heeft, gaat alle energie daar naartoe.
  • Psyche: “niet lekker in je vel zitten” kan door toename van stress, maar ook door te kort aan bepaalde voedingsstoffen, waardoor specifieke hormonen niet voldoende aangemaakt worden en de stress bestendigheid afneemt. Hierdoor kan ook weer slaap tekort ontstaan, wat de vicieuze cirkel versterkt. Te kort aan slaaphormoon melatonine veroorzaakt weer een actief immuunsysteem en gewichtstoename. Weer redenen voor hoger ziekteverzuim.
  • Niet vergeten: 

– Thuis situaties gaan hand in hand met de werkvloer en visa versa.

– Juiste vorm van beweging heeft een positieve invloed op ons brein.

Voor mij is het ook mogelijk om te doorzien of het probleem van een niet adequaat functionerend team aan 1 persoon ligt. Door deze op de juiste wijzen te coachen  kan een probleem van een heel team opgelost worden.

Vermoeidheid kent vele oorzakelijke verbanden, met mijn methodes identificeer ik snel de kern van het probleem en kom ik met gerichte oplossingen.

Ik kom graag langs om de mogelijkheden toe te lichten.

Meer weten over onze aanpak?

Neem dan contact met ons op of laat een terugbel verzoek achter.

  • Op dit nummer bellen we je terug